пʼятницю, 6 березня 2020 р.

І лине над землею Шевченкове слово


       9 березня українська громадськість відзначає 206 річницю від дня народження українського генія Тараса Григоровича Шевченка. Задля вшанування пам’яті нашого Кобзаря, в читальній залі бібліотеки філії №11 Луцької міської ЦБС розгорнуто книжкову виставку «І лине над землею Шевченкове слово». Для експозиції підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.

     Наша експозиція цікава перекладом його «Заповіту» багатьма мовами світу. Нині нараховується понад 500  його перекладів 150 мовами світу. Безперечно окрасою виставки є  репродукції  картин Тараса Шевченко, які розкривають його талант, як художника. Учням було запропоновано познайомитися з  творами письменника для дітей.

     Для кожного українця Тарас Шевченко, безперечно, означає так багато, що створюється враження, ніби ми все про нього знаємо і він завжди з нами. Але він невичерпний і нескінченний…Книжкова виставка призначена допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю. 
    Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з книжковою виставкою.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар