четвер, 21 лютого 2019 р.

У моїй країні милій мова давняя звучить


Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб – МОВА. 
За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи землі відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято дає можливість кожному громадянину будь-якої країни відчути свою належність до рідної нації, відчути себе часткою народу, серед якого народжуєшся, зростаєш, стаєш Людиною.
В бібліотеці-філії №11 до Міжнародного дня рідної мови для студентів медичного коледжу «Монада» викладач  Абрамюк С. В. та бібліотекар Коменда О.М. спільно провели годину розмовного етикету «У моїй країні милій мова давняя звучить». Про красу, милозвучність, різнобарв'я та глибину рідної мови, про те, що це - не просто засіб людського спілкування, що вона живе в наших серцях - йшла мова у переглянутих відео. Читачі дізналися про історію свята,нелегкий шлях утвердження української мови, а також ознайомились з книжковою виставкою.






Немає коментарів:

Дописати коментар