четвер, 20 березня 2014 р.

Алкоголь (етиловий спирт) - наркотична хімічна речовина ,яка докорінно змінює характер функціонування організму людини.Чому ж тоді люди вживають алкоголь?Причини вживання алкоголю добре описав шотландський поет Роберт Бернс:
     Для пьянства есть такие поводы:
     Поминки, праздник, встреча, проводы,
     Крестины, свадьба и развод,
     Мороз,охота, Новый год,
     Выздоровленье, новоселье,
     Печаль, раскаянье, веселье,
     Успех, награда, новый чин
     И просто пьянство без причин.
Давайте з вами вияснимо з чого починається пияцтво? Існує думка, що вживання алкоголю "покращує апетит","дозволяє швидко зігрітися","для лікування застуди та грипу" і т. д.  Проте слід пам'ятати, що думка ця помилкова,тому що регулярне вживання спиртних напоїв формує хворобливу пристрасть.
  На засідання клубу по інтересах "Цілюще джерело" був запрошений священник Степан Ярема, голова Волинського православного братства тверезості. Під час відеолекторію  "Засуджується алкоголь"особливу увагу було звернено на шкідливий вплив надмірного споживання алкоголю на організм людини,особливо дітей та підлітків.Студенти медичного коледжу "Монада",які були запрошені на засідання клубу ,мали можливість переглянути ряд відеороликів про те,як діє алкоголь на мозок,печінку.Степан Ярема вразив юнаків та дівчат жахливою "алкогольною" статистикою: в Україні щоденно від алкоголізму помирає 40-60 чоловік.Він вказав на мотиви,які штовхають підлітків до вживання спиртного. Їх можна поділити на дві групи.До першої слід віднести бажання наслідувати батьків,товаришів,зазнати нових відчуттів, цікавість , тощо. Віковими особливостями підлітків певною мірою можна пояснити вживання ними спиртних напоїв "для хоробрості".Особливої уваги заслуговує друга група мотивів уживання алкоголю.До них належить бажання позбутися нудьги,зняття напруги ,стресу,звільнення від неприємних переживань.Тому у важкі хвилини варто згадати слова Джека Лондона: "Хмільне  завжди простягає нам руку,коли переживаємо невдачу, коли втомлені і вказує на надзвичайно легкий вихід з ситуації, що склалася. Але ці обіцянки оманливі: облудний душевний підйом, фізична сила, яку він обіцяє примарна, під впливом хмільного ми втрачаємо істинні уявлення про цінність речей". Мабуть, до цих слів важко щось додати. Тому пам'ятайте: здоров'я, радість життя, щастя у ваших руках!


Немає коментарів:

Дописати коментар