вівторок, 11 березня 2014 р.

До 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка

Волиняни свято бережуть пам'ять про Кобзаря,люблять і знають його слово .Яскравим свідченням того,як високо вшановується ім'я Кобзаря ,яка дорога Україні його творча спадщина,яка естетична і виховна сила його творчості стала громадська акція : "Весь світ читає Шевченка",в якій взяли участь наші працівники та  користувачі-переможці міського конкурсу  Кульба Катерина та Кучер Назар.
11 березня разом з Волинським краєзнавчим музеєм в бібліотеці для студентів медичного коледжу "Монада" було організовано пересувну виставку "Шевченко і Волинь".
  Запропонована виставка нагадує нам про постать великого Кобзаря,чиє слово звучить сьогодні особливо актуально. Автори простежують основні віхи його життя та творчості - від дитинства до періоду заслання крізь призму творів Шевченка та картин інших авторів за мотивами творів Тараса Григоровича. Простежено його зв'язки з волинським краєм, адже достеменно відомо, що художник Шевченко побував на території тогочасної Волинської губернії, виконуючи завдання Київської археографічної комісії і залишив низку художніх та поетичних творів про наш край. Творчості Шевченка  також присвячена літературна вікторина "Чарівне слово Кобзаря". Під час вікторини лунали записи пісень на вірші Тараса Шевченка. Завдяки програмі "Бібліоміст" користувачі мали змогу переглянути анімацію на твір Шевченка "Тополя ",відеоролик "Пам'ятники Тарасу Шевченку в Україні та світі".


Немає коментарів:

Дописати коментар