середу, 16 травня 2018 р.

Казки Василя Сухомлинського

     14 травня учні 1-Г класу ЗОШ №11 завітали до бібліотеки-філії №11 Луцької міської ЦБС на літературну годину "Казки Василя Сухомлинського". Наша година була присвячена 100-річчю від дня народження видатної людини, великого педагога,  письменника, що написав для дітей більше ніж 1500 художніх мініатюр - казок, оповідань, легенд, притч, новел.
      Працівники бібліотеки познайомили дітей з чарівним світом казок Василя Олександровича. Герої  Сухомлинського - ласкаве сонечко, м'яка травичка, працелюбні мурашки і веселий коник, маленьке кошеня і звичайнісінькі діти, їх батьки, бабусі, дідусі. Здавалося б, все таке рідне і до болю знайоме, а ми іноді у своїй повсякденності не помічаємо цих речей, не звертаємо достатньої уваги на близьких людей. Його твори вчать бачити красу, що оточує нас, передавати словами побачене та спонукають до пізнання світу. Тож не дивно, що після  перегляду відео про "Ледачу подушку" між дітьми виникла суперечка і всі активно обговорювали  дії дівчинки Яринки , а коли прослухали оповідання "Книга й цукерки" відповіли, що  книга для них також важливіша.

     Останнім часом ми зустрічаємось із випадками дитячої жорстокості. Тому дуже важливо виховувати  у  дітей такі почуття як чуйність, людяність, доброта та любов. Сформувати поважне ставлення до рідних та відповідальне  відношення до своїх обов'язків допоможуть художні твори В.Сухомлинського.
       Запрошуємо усіх долучитись до читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар