четвер, 9 листопада 2017 р.

Мова барвиста,мова багата, вічна і тепла, як батьківська хата

9 листопада наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято — День української писемності та мови. Вже стало традицією  у цей день знайомити користувачів  з літературою про рідну мову та запрошувати на свято гостей.   Працівники бібліотеки  для учнів 7 –А класу ЗОШ №11 провели бібліомікс:  «Мова барвиста, мова багата, вічна і тепла, як батьківська хата».  Бібліотекар  Бікєєва Н.П. познайомила присутніх з майстром пера Наталією Бугай, яка збагачує своєю творчістю нашу  рідну мову. Волиська поетеса  зачитувала учням свої вірші. А ще на святі діти прослухали пісні на слова  Наталії Бугай.

 А ще учні з цікавістю переглянули виставку літератури «Подорож до рідного слова». На виставці представлені художні твори та поезія українських авторів, книжкові видання по історії виникнення та розвитку  української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу. 

Великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко сказав: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб».  Тож плекаймо всі разом ту мову,що дісталась нам у спадок від наших пращурів!


Немає коментарів:

Дописати коментар