четвер, 19 лютого 2015 р.

Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Щорічно 20 лютого в Україні відзначатиметься День Героїв Небесної Сотні.Відповідний указ підписав президент Петро Порошенко.Цей день встановлено з метою увічнення великої людської і національної відваги та самовідданості,сили духу і стійкості.

Мамо, не плач. Я повернусь весною. У шибку пташинкою вдарюсь твою. Прийду на світанні в садок із росою, А, може, дощем на поріг упаду.

Такими словами розпочали вшанування пам'яті Івана Тарасюка,одногрупники з медичного коледжу "Монада".На відкритті меморіальної дошки Герою Небесної Сотні були присутні священники,що освятили її.Звучали щирі співчутливі промови керівництва коледжу та куратора групи.Решта заходу пройшло в приміщенні бібліотеки,де студенти перглядали відео та фото присвячені Героям Майдану.Волинська поетеса Наталія Бугай прочитала свої вірші присвячені цим сумним подіям,що відбувалися рік тому,а також присутні прослухали пісню яку написала Наталія Володимирівна.Працівник Волинського краєзнавчого музею Машлай Валентина Володимирівна розповіла про загиблих волинян,про події які заставили кожного здригнутися і задуматись.З собою вона принесла речі з майдану:бруківку,каску ,яку приніс в музей Рустам Хамраєв і пізніше обіцяв розповісти чия вона була.Не судилося...Він сам загинув.Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.Студенти та викладачі не стримували сліз ,важко було на душі у всіх.Небесне воїнство поповнилось ще однією сотнею.Небесною сотнею.Кожен з них заплатив за свої переконання найвищу ціну-життя.І для нас є святим обов'язком гідно вшанувати Героїв.







Немає коментарів:

Дописати коментар