пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

Чай пити - довго жити


Щорічно 15 грудня відзначається Міжнародний день чаю. Про те, що існує таке незвичне свято студенти медичного коледжу «Монада» дізналися, коли завітали до нас сьогодні в бібліотеку. Наше літературне кафе «Чай пити – довго жити»  було присвячене чудовій традиції чаювання, яка зародилась дуже давно і збереглася до наших днів.  Ми п'ємо чай регулярно, але чи багато ми знаємо про цей напій? Розповідати про нього можна безкінечно. 
Сушко В.О. розповіла гостям про те, який шлях проходить чай до нашого столу, які бувають сорти чаю та різні цікаві факти про чай. А ще звернула увагу  присутніх на те, що хоча на території України чай і не вирощують, але всі українці дуже полюбляють цей напій.Особливо популярний  у нас чай, заварений із цілющих трав, листя рослин та  лісових ягід, які ростуть в Карпатах, на Закарпатті та Поліссі. В суворі зими люди зігріваються цими ароматними і цілющими напоями. Такий  чай збагачений вітамінами та володіє цілющими силами.  В кожній сім’ї є свої улюблені рецепти чаю ─ у кого з листя лісової суниці, у кого з малини і ожини,а хто любить чай з ароматної м’яти, смородини або квіток липи.

 Всі учасники свята смакували запашний чай: чорний, зелений, з домішками та без, трав’яний та інші. Кожен міг дібрати напій собі за смаком та відчути аромат справжнього чаю. Тож всі присутні чаювали, насолоджувалися гарними книгами  та обмінювались враженнями.


                                       Вітаємо всіх з Міжнародним днем чаю! 

                                                     Приємного чаювання!

                                                     

Немає коментарів:

Дописати коментар