пʼятницю, 12 травня 2017 р.

Любій матусі!

 У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітерець приносить до нас свято - День матері. Воно приходить у другу неділю травня, коли сонце своїм промінням зігріває весняну землю і  нагадує, що настав час привітати найдорожчу людину у світі – матусю. Не треба приховувати в цей день добрих слів, не треба соромитися своїх почуттів, а треба зібрати їх у щирий віночок подяки нашим матерям. Свято матері - свято любові. Свято прийшло до нас із забуття, переживши нещадні заборони, й повертає нас душею до давніх традицій, щоб ми вміли проносити крізь усе життя шану до матері. 
    Свято матері з'явилося в Америці. Вперше його відсвяткували у Філадельфії 10 травня 1908 року з ініціативи американки Анни Джарвіс на знак пошани й любові до її передчасно померлої неньки.Згодом це свято перейняли жінки Європи, а в 1929 році його вперше відсвяткували на Галичині з ініціативи Союзу українок.
Потім свято заборонили. А з 1999 - його знову відроджено. А разом із ним наші серця багатшають теплом і лагідним, як сонечко, словом «мама».
Напередодні Дня матері в  нашій бібліотеці відбувся майстер-клас з виготовлення листівок «Любій матусі». Листівка своїми руками – одна з відповідей на запитання: як привітати маму із Днем матері. Звісно, таку можна і купити, можливо, вона буде навіть гарнішою, але в ній не буде душі. В своїх листівках  учні 2 – Б класу ЗОШ №11 зізнаються в  любові своїм матусям . Діти не  полінувались, проявили фантазію і зробили власну листівку яскравою. Учасники майстер – класу  з радістю готували подаруночки своїм найріднішим та  отримали весняний настрій і велике задоволення від своєї  праці.       

      

 









Колектив бібліотеки напередодні такого чудового свята щиро вітає всіх мам . 

Немає коментарів:

Дописати коментар