пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

СНІД безповоротно змінює життя

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Проблема ВІЛ-СНІД сьогодні актуальна як ніколи. У світі мільйони людей живуть із цим недугом і... помирають. Скільки б про СНІД не писали і не говорили, чомусь кожен з нас вважає, що ця хвороба існує деінде, тільки не поруч з нами – не в моєму місті чи селі, не в моїй області, не в моїй країні. Проте статистика – річ уперта, а ми з вами маємо нині страшні цифри: кожен 100-й мешканець України ВІЛ інфікований. Україна входить у пятірку в світі за темпами поширення цієї хвороби. Абсолютна більшість інфікованих ВІЛ – особи віком 20 – 39 років. Тому 1 грудня  працівники  бібліотеки  провели для студентів медичного коледжу «Монада» годину спілкування «СНІД безповоротно змінює життя», на якій Сушко В.О. розповіла  студентам про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема.


  Присутні дізналися, що в середині минулого століття ніхто б і не подумав, що колись з’явиться хвороба, здатна знищити імунітет людини. Але у 1981 р. у США було зареєстровано перші випадки дивної хвороби. Вона вражала імунітет людини, яка ставала беззахисною перед будь-якою інфекцією, тому назвали цю хворобу синдромом набутого імунодефіциту, скорочено СНІД. У 1983 р. вчені відкрили її збудник – вірус імунодефіциту людини (ВІЛ). Чума, яка охопила ХХІ  століття, як часто сьогодні називають СНІД, в останні десятиліття поширюється зі швидкістю епідемії.   Людство живе у страху перед цією недугою. Цифри про чисельність заражених і хворих усе зростають . Навіть письменники-фантасти не змогли передбачити, що наприкінці другого тисячоліття нашої ери виникне така загроза для людства. Наслідки цього захворювання жахливі:  людина стає беззахисною перед будь-якою інфекцією. Учені усього світу не втрачають надії, що з часом знайдуть медикаменти, спроможні перемогти ВІЛ  та СНІД
Як уникнути цієї страшної хвороби  розповів студентам коледжу  Бондар С.І., представник Благодійного фонду «Преображення» та наголосив  їм, що здоровий спосіб життя і чистота у взаєминах - найкращі методи профілактики СНІДу. 
Заходи щодо відзначення цього дня традиційно відбуваються із його символом – Червоною стрічкою. Тепер кожен, хто надягає таку стрічку 1  грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.




Немає коментарів:

Дописати коментар