понеділок, 25 квітня 2016 р.

Чорний біль над білим світом

26 квітня 1986 року. Була весна – квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ. Завтра  Україна згадуватиме трагедію, що сталася 30років тому. Трагедію, що перевернула історію країни та забрала і продовжує забирати сотні життів.
Рівно 30 років тому, на Чорнобильській АЕС вибухнув реактор четвертого енергоблоку. Радіоактивні елементи йоду, стронцію і цезію поширилися на північну частину України, Білорусі, Прибалтики, Польщі, Швеції, Фінляндії й інших країн. Чорнобиль.. Раніше  це слово асоціювалось зі спокоєм і красою, а тепер – зі смертю, скаліченими долями, з табличками біля криниці:  «Пити воду – заборонено», «Радіація».
Минає 30 років, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої, землі.  Про ту страшну аварію на ЧАЕС розповіла учням 3Б кл. ЗОШ № 11  завідувач бібліотекою Сушко В.О. на  годині спілкування «Чорний біль над білим світом» ,яка пройшла сьогодні в нашій бібліотеці.  Учні мали змогу переглянути відеофільм «Пісня в пам’ять… Чорнобильська трагедія».


Немає коментарів:

Дописати коментар