четвер, 10 грудня 2015 р.

Великі права маленької людини

   У далекому 1950 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала усім державам святкувати 10 грудня, як День прав людини, бо саме в цей день в 1948 році цією ж організацією було прийнято Загальну декларацію прав людини. У 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам ввести в практику святкування Всесвітнього дня дитини, як дня світового братерства і взаєморозуміння дітей, присвяченого діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. 20 листопада знаменує день,в який Асамблея прийняла в 1959році Декларацію прав дитини,а в1989 році- Конвенцію про права дитини. З прийняттям Декларації людство отримало надію – надію на право кожного бути вільною людиною, жити у світі без насильства, дискримінації, бідності, воєн, екологічних катастроф. Всяка держава, що приєдналася до загальної декларації прав людини зобов'язується дотримувати ці права по відношенню до всіх людей ,а не тільки громадян, що знаходяться на його території. Крім того, міжнародне співтовариство має право контролювати дотримання прав людини державою за умови, що держава на це спочатку погоджується. Діти, як найбільш вразлива частина у світі, гостро переживають наслідки самих серйозних суспільних проблем: криза сім'ї, бідність, недосконалість механізмів захисту прав тощо.
І тому сьогодні в нашій бібліотеці була проведено для маленьких правознавців  інформаційну годину «Великі права маленької людини». Працівники бібліотеки спільно з методистами навчально- методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Волинської області  познайомили учнів 4 Б класу ЗОШ №11 з правами  та обов’язками дітей.
Богданович Л.М. розповіла дітям ,що у кожного є право на життя,свободу та особисту недоторканність;заборона катувань або жорстокого поводження і є обов’язок  - берегти своє життя. Як вберегти своє життя в сучасних умовах діти дізнались під час перегляду презентації, яку провели Семінович А.М. та Богданович А.М.Ще діти з цікавістю переглянули мультфільм «Про лисичку Фокс»,де дізналися як треба повадитись під час пожежі.



Немає коментарів:

Дописати коментар