понеділок, 24 листопада 2014 р.

Майстер-клас

Лялька-мотанка – це одна з найдавніших народних іграшок, яка,пройшовши крізь тисячоліття, існує і є дуже популярною навіть сьогодні.Здавен у кожній родині лялька-мотанка виконувала роль оберегу, була символом матері-прародительниці, символом мудрості, берегинею роду.
  У давнину всі українські матусі "мотали" ляльки,адже інших іграшок в їхніх дітей не було.Сьогодні лялька-мотанка-це скоріше дань традиції, популярність якої, проте, зростає.ЇЇ охоче купують у майстринь як український сувенір.Але краще виготовити таку ляльку власноруч-тоді вона зберігає позитивну енергетику свого творця і є справжнім сімейним оберегом.Тому в рамках програми Салон цікавих зустрічей "Під маминим крилом" поетеса Наталія Володимирівна Бугай провела майстер-клас з виготовлення домашнього оберегу -ляльки-мотанки.
Учасники (мамочки з дітками) вчилися виготовляти іграшку традиційно нашвидкоруч, підбирали тканину, працювали з природними, натуральними матеріалами, тож, кінцевий результат став втіленням натхнення та бажання.
  Зроблена з любов'ю лялька-мотанка радуватиме своєю простою естетикою, надихатиме на нові творчі подвиги,пробуджуватиме зацікавлення і прагнення до нашого, рідного, народного мистецтва. Відроджуймо своє!






Немає коментарів:

Дописати коментар