середу, 27 листопада 2013 р.

   Скільки про СНІД не писали і не говорили,чомусь кожен з нас вважає,що це хвороба існує деінде ,тільки не поруч нас-не в моїй області,,не в моїй країні.Проте статистика річ уперта,а ми маємо страшні цифри:кожен 100-й мешканець України-ВІЛ інфікований.За даними ООН,щороку СНІД-"чума ХХ століття" забирає життя 5 млн. осіб.Зараз на планеті біля 150 млн. інфікованих і це тільки офіційна статистика.
   Україна входить в п'ятірку у світі за темпами поширення цієї хвороби.Зараз за офіційною статистикою ВІЛ,СНІД інфікованих в Україні більше 400 тисяч осіб.Більшість інфікованих ВІЛ особи віком 15-29 років.
   У 1988 році Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила 1 грудня Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом.Це пов'язано з тим,що синдром набутого імунодефіциту набув масштабів пандемії.
   З метою застереження від цієї страшної хвороби в бібліотеці було проведено годину спілкування ""СНІД-страшний супутник людства" ,за участю Бондар Сергія  Івановича,працівника Волинського обласного фонду "Преображення" ,студентам ТК ЛДТУ  продемонстровано  фільм "Чорна смерть.Правда про СНІД".
  У заході було використано комп'ютерну техніку,отриману в рамках програми "Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету" в рамках програми "Бібліоміст".
   На знак боротьби зі СНІДом учасники зустрічі отримали червону стрічку,та прослухали пісню "Береги любовь".



Немає коментарів:

Дописати коментар