четвер, 11 жовтня 2018 р.

Козацька медицина


Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про козацький рід співається й у нашому державному гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Козак в українській культурі – відважний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.

Напередодні свята Дня захисника України та Дня  українського козацтва працівники бібліотеки - філії №11 КЗ «Луцька міська ЦБС» провели для студентів медичного коледжу «Монада» літературно - історичну годину «Козацька медицина». Вміння надавати допомогу побратимам підручними матеріалами (павутиною, мохом, грибами) –  ось головний принцип козацької медицини. Та воно й не дивно, що козаки добряче зналися на травах та цілительстві. Як козаки цього досягали розповів присутнім Сокур Олександр, представник козацького стрілецького братства Волині.  

 
День захисника України – це день, присвячений пошані до минулих і нинішніх військових героїв України, які боролися  і продовжують захищати її свободу. Про першу  медичну невідкладну допомогу в умовах бойових дій розповів майбутнім лікарям Навроцький Тарас Анатолійович, старший лейтенант медичної служби.


    

Немає коментарів:

Дописати коментар