четвер, 19 квітня 2018 р.

Книга у моєму житті


             23 квітня – Міжнародний день книги та авторського права.
       Напередодні    цього свята  18 квітня студенти медичного коледжу «Монада»  мали нагоду зустрітися та поспілкуватися  з волинською поетесою Марією Іванівною Пишук.


     Ми  ще  з дитинства добре памятаємо, що книга – це джерело знань, найкраще диво  у світі. Тiльки уявіть: ви читаєте про країну, в якiй нiколи не були, i ніби самі опиняєтеся у цiй незнанiй країнi. Розгортаєте книжку про наших славетних козакiв, якi жили давно, декiлька сторіч тому, – й ось вони вже перед вами; чується передзвiн шабель, iржання бойових коней. Ви наче стаєте незримими учасниками усiх подiй, якимось дивом переноситесь у минуле або  майбутнє, мандруючи сторiнками фантастичних творiв...  Цікава книга ніколи  не старіє,вона лише змінює свою форму, перетворюючись на електронну або аудіо версію. «Подякою» книзі, за її вагомий внесок у життя людей було заснування  Всесвітнього дня книги та авторського права. Генеральна конференція ЮНЕСКО, яка проходила в Парижі в 1995 році, вирішила віддати в цей день данину уваги і шани книжкам і авторам, закликаючи молодь знаходити задоволення у читанні, поважати безцінний вклад тих, хто своєю творчістю сприяє культурному розвитку. Тепер з 1996 року  у 190 країнах світу всі – і ті, хто читають, і ті, хто пишуть, видають та продають книжкову продукцію, мають змогу  висловити свою любов до книги.


 Ми,працівники бібліотеки - філії №11 КЗ «Луцька міська ЦБС», щиро вітаємо всіх шанувальників книги, усіх тих, хто створює й розвиває друковане слово, із Всесвітнім днем книги і авторського права! Запрошуємо завітати у цей день  до нашої книгозбірні та скористатися багатим та різноманітним книжковим фондом, переглянути наші цікаві виставки та  підібрати книгу для читання.  Марії  Іванівні Пишук бажаємо нових відкриттів, реалізації творчих задумів та натхнення! Нехай придбана у цей день ваша  книжка стане нам справжнім другом і порадником на довгі літа.




Немає коментарів:

Дописати коментар